Novosti iz mojih akvarijuma – I

Novosti iz mojih akvarijuma, pod ovim naslovom ce biti svi clanci (blog postovi) koji su vezani za moje radove (projekte) a  koji su poceli sa ovim naslovom “Nakon bezbroj ukrstanja, odredio sam svoj konacni cilj!“. Ako niste upuceni o cemu se radi i kakav je moj novi projekat/projekti, kliknite na ovaj link za vise informacija.

Kao sto sam vec naveo, linija CD-A je u procesu izgradnje/razvoja i na moju srecu koristio sam jednog muzijaka i dvije zenke, iako sam planirao da radim samo sa parovima. Planiram da objavim rezultate u slikama od svih sest linija sa kojima sam radio jer zbog nedostatka prostora/akvarijuma, a pre svega vremena, u skorije vrijeme cu od sest linija koje posjedujem da napravim samo dvije sa kojima cu da nastavim rad do ostvarenja cilja. Zasto sam rekao “na moju srecu” vidjeti cete objasnjenje u slikama. Rezultati od prve zenke koju sam izabrao za maticnu i koju sam oznacio sa brojem ‘1’ su mnogo bolji od rezultata maticne zenke koju sam oznacio sa brojem ‘2’. Mada rezultati i od maticne zenke ‘1’ nisu ispunili u potpunosti moja ocekivanja. Rezultate od zenke ‘1’ cu objaviti u jednom od narednih clanaka. Ovo su rezultati od maticne zenke broj ‘2’, mladj je dosla na ovaj svijet 11/15/2019. Nakon 3-4 sedmice sam odvojio muzijake od zenki i zbog vec dobro poznatih razloga nisam sacuvao niti jednu zenku. I onako ovu mladj sam predvidio kao rezervu za ne daj boze, a ni za to ne mogu posluziti …

Kao sto cete i sami moci da uocite, raznolikost je velika 😦


Potpuno crveni me nisu iznenadili, mada sam se nadao da mogu proci i bez njih 🙂


Slicne muzijake ovim sam dobio i od maticne zenke ‘1’.


Ovi muzijaci su mi veoma interesantni, samo tri su izgledala ovako, tako da cu samo njih zadrzati a sve ostale muzijake izbacujem iz akvarijuma. Odabir/selekcija je nesto sto se neminovno mora sprovoditi u uzgoju visoko kvalitetnih riba.


Ni ove muzijake necu koristiti za uzgoj ali ako pokazu kvalitet mozda se nadju na izlozbenoj klupi 😉


 

 

 

 

 


Sve fotografije su moje vlasnistvo (u slucaju da nisu, autori/vlasnici tih slika su navedeni u tekstu ili su potpisani ispod fotografije/slike) i mogu biti koristene samo u obrazovne svrhe uz moje ime. Slike su zasticene ‘autorskim’ pravom.


 

About Igor Dusanic

Dedicated to the Fancy Guppy Hobby!
This entry was posted in Moj Blog ( by Igor D.) and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Novosti iz mojih akvarijuma – I

  1. Pingback: SVE O GUPIKAMA/GUPIJIMA I UZGOJU CISTOKRVNI PRIMERAKA | F S Q G * Fancy Show Quality Guppies

Comments are closed.